Reč urednice 16 - Otvoreni Balkan

Još jedna godina je za nama, neki će reći uspešnija, bolja, sa rezultatima, ali uvek ima i onih koji nisu zadovoljni i uvek se vraćaju na ono što nije urađeno, umanjujući urađeno.

Mirela Krajinović

Ako gledamo sa aspekta ekonomskog rasta, svakako imamo veći privredni rast nego prethodnih godina, što su nam potvrdili i svetska banka i MMF. Ne možemo zažmuriti na činjenicu da smo prošle godine dobili kilometre puteva kroz čitavu Srbiju, rade se i železnice, Beograd na vodi postaje jedan mali grad, a Kula Beograd novi simbol Beograda i;itavog Balkana. Tu su i biciklističke staze, za nas koji se kroz Beograd probijamo biciklima. Veoma bitno za Srbiju jeste da smo sve bliže Evropskoj uniji. Otvara se sve više poglavlja, pa čak i to bolno, ali ključno pitanje priznanja Kosova.

Ono što je sigurno jeste da sadašnja vlada radi u interesu Srbije, na poboljšanju odnosa sa susednim državama, a to je rezultiralo da je Srbija zasigurno lider Zapadnog Balkana. Prijateljski odnosi sa Turskom, Kazahstanom, Kinom, Mađarskom pokazuju da smo, iako mala država naspram njih, centar ovog našeg Balkana, mesto susreta balkanskih zemalja, veliki most koji spaja, ujedinjuje ceo Balkan.
Ovu godinu svakako će obeležiti naredni predsednički i gradski izbori. Očekivanja su kao i uvek velika. Očekujemo da će biti bolje, jednu veliku trku...
Prema tome, gospodo političari, zauzmite svoje retoričke pozicije, program u ruke i na startnu liniju! Neprestano se raspravlja o slobodi medija... Da, na tome nam čak i Evropa zamera, ALI, vrlo odvažno, možda i prepotentno, kao urednik i osnivač ovog magazina, dokazujem da je sloboda medija apsolutna... prelistajte samo THE GLOBE MAGAZINE i videćete... U ovom izdanju, s ponosom predstavljam SLOBODU MEDIJA, jer svoj glas, odnosno reč imali su svi oni koji imaju nešto da kažu, a da ne urušavaju, vređaju predsednika, ministre, opoziciju. Sloboda medija je u načinu pisanja, izražavanja, a ne konstantnog napadanja vlasti ili opozicije.